![CHP’DE EĞİTİM KOMİSYONU KURULDU](https://www.mavifirat.com/wp-content/uploads/2022/05/WhatsApp-Image-2022-05-17-at-17.35.00-1.jpeg)
![reklam](https://www.mavifirat.com/wp-content/uploads/2024/08/new-holland.jpg)
CHP Şanlıurfa il başkanlığı ‘’ Eğitim Komisyonu Basın açıklaması;
Değerli İl Başkanım, değerli Komisyon üyelerim, değerli basın emekçileri hepiniz hoşgeldiniz. Uzun emekler ve çabalar sonucunda yeni kurmuş olduğumuz eğitim komisyonumuzun çalışma raporunu siz değerli halkımızla paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Biz burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitimdeki sorunları aksaklıkları belirlemek için toplandık. Her konuda olduğu gibi AKP iktidarda olduğu 20 yılda eğitime de beceriksiz politikalar yüzünden sınıfta kalmıştır. AKP iktidarı her sene değişen sınav sistemleriyle, yetersiz kadrolarıyla, ilyakatsiz yöneticileriyle her geçen gün telafisi daha zor bir enkaz bırakmaya devam ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Eğitim Komisyonu olarak şehrimiz özelinde yaşanan sorun ve sıkıntıları bir kez daha siz basın emekçileri vasıtasıyla halkımıza duyurmaya çalışmaya devam edeceğiz. Komisyonumuzun raporunu genel başlıklar altında incelediğimiz zaman karşımıza çıkan tablo şu oluyor;
* SİSTEM KAYNAKLI SORUNLAR
* EĞİTİM YÖNETİCİLERİ
*EĞİTİMCİ SORUNU
*VELİ EĞİTİMLERİ
*MEVSİMLİK- GEÇİCİ- GEZİCİ TARIM İŞÇİLİĞİ
*TAŞIMALI EĞİTİM
*MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNU
*OKULLARIN ALT YAPI SORUNLARI
*HARRAN ÜNİVERSİTESİ VE EĞİTİM
*ENGELLİLERİN EĞİTİMİ (Özel Eğitim)
Sonuç olarak özetleyecek olursak; Son araştırmalara göre Türkiye eğitim konusunda dünyada 41.sırada bulunuyor; Şanlıurfa ise 2019 istatistiklerine göre Türkiye’de 78. Sırada bulunmaktadır. Mevcut iktidarın yoksullaştırdığı halk eğitime yönelememektedir. Niteliksiz, düşünmeyen, sorgulamayan bir nesil özlemiyle yola çıkan mevcut iktidar bugün ülkenin eğitimini istediği noktaya getirmiştir.
En fazla kız çocuklarının eğitimden uzaklaştırıldığını M.E.B. Kaynakları ile de görebiliriz. 1. Sınıfa 39.675 ERKEK ve 37.099 KIZ Öğrenci başlarken 2. Kademenin sonu dediğimiz 8. Sınıf bitimine doğru ise 20.963 ERKEK ve 19.353 KIZ öğrenci mezun olmaktadır ve ortalama %50 eğitimden uzak kalmış bir nesil söz konusu olmaktadır. Bizler eğitimden yoksun bırakılıp çalışmaya zorlanan bu çocuklardan gelecek nesilleri daha iyi hale getirmelerini bekleyemeyiz.
Yapılan tüm çalışmlarımızda gördüğümüz ‘Eğitimin amacına ulaşmamasındaki en önemli engelin bölgenin kültürel yapısı değil, bölgedeki yoksulluk’ olduğu görüyoruz.